Τοπικά

Με επιτυχία η άσκηση της Πυροσβεστικής στη ΒΙΠΕ (φωτο)

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ετήσια άσκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της ΒΙΠΕ, που  έλαβε χώρα το πρωί της Παρασκευής στη ΒΙΠΕ Πατρών.

Αναλυτικά: 

Η Υπηρεσία μας, στα πλαίσια  άσκησης ετοιμότητας πεδίου πραγματοποίησε την ετήσια άσκηση της με την κωδική ονομασία ¨ΥΓΡΟ ΠΥΡ – ΑΜΕΚΩΝ 2016¨,   σήμερα 08/04/2016 και Ω/ 10:00, στην Βιομηχανία ΑΜΕΚΩΝ Α.Ε. – Εταιρία Ανακύκλωσης συσσωρευτών μολύβδου – οξέως στην βιομηχανική περιοχή Πατρών.

Στόχος της άσκησης, την οποία οργάνωσε η Υπηρεσία μας, ήταν η αντιμετώπιση και η στρατηγική  ανάπτυξης   καθώς και η βελτίωση της συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων με την ύπαρξη ενός τεχνολογικού ατυχήματος Β.Α.Μ.Ε..

Στο πλαίσιο της άσκησης πραγματοποιήθηκε διαρροή υγραερίου (LPG), με παράλληλη διάσωση ατόμου και  κατάσβεση πυρκαγιάς σε δεξαμενές υγραερίου.

Την άσκηση  συντόνισε ο Διοικητής της Πυροσβεστική Υπηρεσίας ΒΙ. ΠΕ. Πατρών Αντιπύραρχος Ανδρέας Παν. Στεμπίλης.

 Τις δράσεις που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια της άσκησης πεδίου  παρακολούθησαν η Διευθύντρια της επιχείρησης ΑΜΕΚΩΝ  Α.Ε. Αθυμαρίτου Μαρία, ο τεχνικός Ασφαλείας της επιχείρησης Φράγκος  Αμβρόσιος  από την ΔΙ.Π.Υ.Ν. Αχαΐας, ο Αντιπύραρχος Ιωάννης Καραμαλίκης , ο Διευθυντής Διεύθυνσης Πολιτικής προστασίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου , Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων Κατσαρός Δημήτριος, ο εκπρόσωπος  Διεύθυνσης  Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Αχαΐας Μπάφας Ιωάννης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Δυτικής Αχαΐας Ραυτακόπουλος Αθανάσιος, ο εκπρόσωπος της Ε.Τ.Β.Α. Πετρόπουλος Βασίλειος, ο τοπικός υπεύθυνος της Ε.Τ.Β.Α. Κατσαΐτης Γεώργιος, ο Γενικός διευθυντής της CBL Καγκάδης Κωνστανίνος, καθώς και  όλοι οι Πυροσβεστικοι Υπάλληλοι της Π.Υ. ΒΙ. ΠΕ. Πατρών.

 Την ομάδα σχεδιασμού της άσκησης  (Ο.Σ.Χ.Α), αποτελούν οι κάτωθι:

  • Επιπυραγός Σαββανης Αλέξανδρος
  • Πυραγός Δημητρόπουλος Ανδρέας
  • Υποπυραγός Στεργιόπουλος Ανδρέας
  • Υποπυραγός  Αγαλόπουλος Γρηγόριος

Ο Διοικητής  – Αντιπύραρχος Ανδρέας Παν. Στεμπίλης  

pyrosvestiki-vipe-2