Αθλητισμός

Συνέντευξη με τον Νίκο Τσολόπουλο

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Ο Νίκος Τσολόπουλος, έχει διαγράψει μια 20ετή καριέρα στο Αχαϊκό ποδόσφαιρο και όχι μόνο και εκτός της αδιαμφισβήτητης ποδοσφαιρικής του αξίας, όλοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια και για τον καλό του χαρακτήρα.

Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής της Αχαϊκής δήλωσε στο www.westcity.gr πως θα κρεμάσει τα παπούτσια του το καλοκαίρι και μέσα στα όνειρά του είναι να… κλείσει την αυλαία κατακτώντας ένα ακόμη πρωτάθλημα.

Μάλιστα, θα συνεχίσει στον χώρο του ποδοσφαίρου από το πόστο του προπονητή που ήδη… εξασκεί μιας και ασχολείται με τις ακαδημίες.

Διαβάστε όλα όσα μας είπε ο Νίκος Τσολόπουλος:

Νίκο, η Αχαϊκή είναι σταθερά στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, ωστόσο, το τελευταίο διάστημα οι ομάδες που την ακολουθούν… ολοένα και δείχνουν τα δόντια τους… Αγχώνει αυτό την ομάδα;

Νομίζω οτι στο τελος εμεις θα ειμαστε αυτοί που θα τερματίσουμε πρωτοι στην βαθμολογία ,γιατι έχουμε καλύτερο ρόστερ, διοίκηση και φυσικα τον υπέροχο κοσμο την Αχαϊκής που μας στηρίζει σε ολα τα παιχνιδια .

Δεν μας ανχωνει καθόλου το οτι μας καταδιώκουν ομαδες, εγω και οι συμπαίκτες μου έχουμε εμπειρία και πολλές παραστάσεις απο πρωταθλήματα και θα τα καταφέρουμε στο τελος.

Πες μας ποιες νομίζεις ότι τελικά θα είναι οι ομάδες που θα προσπαθήσουν μέχρι το τέλος να πάρουν την άνοδο και τι παραπάνω έχει η ομάδα σου για να τα καταφέρει.

Oι ομαδες που μπορεί να μας ακολουθήσουν ειναι ο Ατρομητος και ο Διαγορας. βεβαια ειναι στα πόδια μας το τι θα γίνει, στην συνέχεια τους έχουμε και τους δυο στην έδρα μας, οποτε έχουμε την ευκαιρια να τους κερδίσουμε , καθώς στην αχαγια έχουμε το απόλυτο . Όπως ειπα και πριν, η ομάδα εκτος απο καλούς παίκτες ,διαθετει και εμπειρία, που αν βρεθεί κάποια δυσκολία σε καποιο παιχνίδι ,μπορούμε να πάρουμε την ομάδα στις πλάτες μας.

Επειδή διαθέτεις μεγάλη εμπειρία, τι είναι αυτό που λες και στους συμπαίκτες σου να προσέξουν κάθε Σάββατο;

Aυτο που τους λεω και και προσπαθώ να κανω και ο ίδιος, ειναι να ειμαστε σοβαροί σε καθε παιχνίδι. Όποιος και αν ειναι ο αντίπαλος θελει τον ανάλογο σεβασμό .επιπλέον προσπαθώ να τους ενθαρρύνω όσο μπορώ. Οταν πας για πρωτάθλημα , πρέπει να εισαι σωστός σε όλα ακόμα και στην παραμικρή λεπτομέρεια.

Το έργο σου στις ακαδημίες φαίνεται ολοένα και να κερδίζει έδαφος στην καρδιά σου και δουλεύεις όλο και περισσότερο… Σε γεμίζει η δουλειά με τα μικρά παιδιά στο γήπεδο;
Τα τελευταία τρία χρονια ασχολούμε και με αυτο το κομμάτι, ξεκίνησα στις ακαδημίες του ΠΑΟ βαρδας, πέρυσι ήμουν στον Διαγόρα Βραχνεικων, φέτος ωστόσο, αποφάσισα να κανω κατι δικό μου.
Δοξα τω θεό πάει πολυ καλα και σκέφτομαι καθε μέρα να το οργανώνω όλο και καλύτερα. Μου αρεσει παρα πολυ αυτο που κανω, μου αρεσει να ασχολούμε με τα παιδια και αυτο ειναι το μυστικό. Αν δεν σ αρεσει δεν μπορεις να κάνεις τίποτα καλά! Πιστεύω πως οτιδήποτε κανεις, πρέπει να το κανεις με αγάπη και ζήλο , μονο ετσι θα πετύχεις …
Θα ήθελες να προπονήσεις και σε μεγαλύτερο επίπεδο;
Nαι θα ηθελα να προπονησω και σε μεγαλύτερο επίπεδο , μ’ αρεσει πολυ η προπονητική ,γι αυτό και ξεκίνησα με τις ακαδημίες και σιγα σιγα ν’ ανεβαίνω σκαλόπατι . Το καλοκαίρι θα σταματήσω να παίζω , θα ασχοληθώ πιο πολύ με την προπονητική και να παρω ολα τα διπλώματα προπονητή έτσι ώστε να μπω σε αυτο το κομμάτι δυναμικά.
Πιστεύεις πως θα συνεχίσεις κι άλλο να παίζεις εντός αγωνιστικού χώρου ή σκέφτεσαι να κρεμάσεις τα παπούτσια σου;
Έχω ακριβώς που παίζω σε πρωταθλήματα 20 χρονια. ξεκινησα να παίζω α κατηγορία στον Εθνικό 14χρονων και πήραμε πρωτάθλημα ανεβαίνοντας τοτε στη Δ’ Εθνικη, μάλιστα έπαιζα βασικός ολα τα παιχνιδια. Νομίζω οτι έφτασε η στιγμή να σταματήσω ,γι’ αυτο και γύρισα στην Αχαικη ,τι πιο ωραίο συναίσθημα να σταματήσω με ενα πρωτάθλημα .