Αθλητισμός

Θάνος Τσάμης…Η Ψυχή των Αστεριών Αχαΐας – Συνέντευξη στο westcity.gr

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται μπροστά αλλά και πίσω από τις κάμερες, διευθύνοντας ένα μεγάλο κομμάτι των Αστεριών Αχαΐας.

Μπορεί να βρεθεί μέσα σε ένα Σαββατοκυριακο σε 5 διαφορετικά γήπεδα για να ελέγχει τις ανάγκες των τμημάτων μπάσκετ και βόλεϋ των Ακαδημιών. Από την Αρχαία Ολυμπία μέχρι την Ακράτα Ζάκυνθο, Κεφαλλονιά και Ναύπακτο , που δίνει από συντονιστικής πλευράς και όχι μόνο τον καλυτερο του εαυτό.

Ο Θάνος Τσάμης είναι ο Γενικός Γραμματέας των Αστερίων Αχαΐας αλλά δεν μένει μόνο σε αυτόν τον τίτλο και στα καθήκοντα του. Είναι το “πολυεργαλείο” για τα Αστέρια Αχαΐας, μιας και από την δημιουργία του συλλόγου το 2011 καλύπτει τις θέσεις του Υπευθύνου επικοινωνίας, Υπεύθυνος οργάνωσης των τμημάτων βόλεϋ και συντονιστής λειτουργίας γενικών καθηκόντων του Συλλόγου. Αγαπάει τον σύλλογο και στηρίζει διαρκώς την προσπάθεια των μικρών αθλητών.

Συνέντευξη στο westcity.gr και την Ειρήνη Αντωνοπούλου

Υπάρχει άνθρωπος κλειδί για την επιτυχία των Αστεριών Αχαΐας ; 

Αν ρωτάτε για τον άνθρωπο κλειδί στα Αστέρια Αχαΐας τότε θα πρέπει να σας πω ότι το κλειδί είναι τριπλό και με την συνεργασία αυτών των τριών άνοιξε και συνεχίζει να δουλεύει με επιτυχία οι ακαδημίες Αστέρια Αχαΐας. Άγγελος Τσάμης – Χρήστος Σαράντης και Θάνος Τσάμης τρέχουν από το 2010 τον σύλλογο στην γέννηση αυτού τότε που δεν υπήρχε τίποτα παρά μόνο ένας σωρός από πρόχειρα φύλλα με σκέψεις και όνειρα και πολλά ραντεβού με παράγοντες και αθλητικούς μάνατζερ για το σύλλογο…. και το 2011 έγινε πραγματικότητα ένας σύλλογος πρότυπος με δυναμική αυτή την στιγμή 183 ενεργά αθλητικά μέλη σε μπάσκετ και βόλεϊ.

Ποιο είναι το Μυστικό της επιτυχίας ; 

Το μυστικό της επιτυχίας είναι απλό, δίνεις στους μικρούς απλά πράγματα και αυτονόητα. Ρουχισμός, εξειδίκευση, τεχνογνωσία και αθλητική παιδεία, είναι τα κυριότερα για να χτίσεις υγιές περιβάλλον. Σίγουρα δεν μπορώ να παραλείψω την συνεργασία και την αμέριστη βοήθεια του Δήμου μας,  με το αρμόδιο τμήμα του ΟΤΑΔ που μας παρέχει αθλητικές εγκαταστάσεις για να καλύψουμε τις ανάγκες του συλλόγου. Ο σύλλογος απαριθμεί 9 τμήματα τα οποία είναι κατανεμημένα σε 2 αθλητικά κέντρα του Δήμου και καλύπτουν όλο το εβδομαδιαίο ωράριο κατανεμημένα ανά ηλικίες και δυνατότητες.

Ο Σύλλογος είπατε απαριθμεί 183 ενεργούς αθλητές αυτή τη στιγμή.  Αυτό δεν απαιτεί πολλή ενέργεια από εσάς για να υλοποιήσετε το πρόγραμμα των Αστεριών;

Η αγάπη μου για αυτό το σύλλογο και οι ανάγκες του ταυτόχρονα απαιτούν την παρουσία μου και παρόλο τις επαγγελματικές μου υποχρεώσεις προσπαθώ να βρίσκομαι παρών στις περισσότερες δραστηριότητες αυτών. Ο λόγος απλός, επικροτώ αυτά τα παιδιά, προωθώ την ιδέα των Αστεριών μέσα από τον αθλητισμό και διαφημίζω το έργο μας αντιπροσωπεύοντας και την περιοχή μας ταυτόχρονα μέσα από διάφορες σελίδες δικτύωσης και επικοινωνίας. Προσπαθώ να μαθαίνω τα μικρά ονόματα των αθλητών δείχνοντας με αυτό τον τρόπο την ιδέα της οικογένειας που λέγεται ΑΣΤΕΡΙΑ. Άλλοι πάνε βόλτες τα Σαββατοκύριακα, άλλοι πίνουν καφέδες, εμένα μου αρέσει να τρέχω στα γήπεδα και να βλέπω τα Αστέρια, να πανηγυρίζω στις νίκες, να στεναχωριέμαι στις ήττες και να ζούμε ξεχωριστά  την κάθε στιγμή όλοι μαζί!!!

Υπάρχουν κάποια άτομα που στηρίζουν το όραμα των Αστεριών Αχαΐας και θα θέλατε να ευχαριστήσετε;  

Θέλω να ευχαριστήσω πρώτα από όλα τους αθλητές και τις οικογένειες αυτών για την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν, τον Δήμο και το αρμόδιο τμήμα του αθλητισμού ΟΤΑΔ για την συνεργασία τους και την στήριξη τους. Τους συνεργάτες μου Χρήστο Σαράντη, Άγγελο Τσάμη, Παναγιώτη Γουλιάμη, Χαρά Γουλιάμη – Σαράντη,  Παναγιώτη Έρδα, Αλέξανδρο Λυκούδη, Μαριά Λάζαρη, Δημήτρη Μπαρμπούνη, Κωνσταντίνο Κρίκη, Γιάννη Κωνσταντινόπουλο και Θεώνη Λιάκου για τις ανησυχίες που μοιραζόμαστε καθημερινά για τα Αστέρια. Επίσης η χωρίς την αμέριστη βοήθεια των χορηγών και υποστηρικτών δεν θα ήταν εφικτό να υλοποιήσουμε τις ανάγκες του συλλόγου. Τέλος μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα τοπικά και εθνικά ΜΜΕ που προωθούν τα Αστέρια Αχαΐας και ιδιαίτερα τον χορηγό επικοινωνίας westcity.gr για την κάλυψη με φωτογραφίες, video, video clip και τον υποστηρικτικό ρόλο στην οργάνωση των εκδηλώσεων.

Με λίγες λέξεις , τι είναι τα Αστέρια Αχαΐας ;

Τα Αστέρια Αχαΐας είναι Οικογένεια, Σεβασμός, αγνός Αθλητισμός, γι αυτό το moto μας είναι  “Δείξε Σεβασμό σε όλους, μη φοβάσαι κανέναν “

Ποιοι είναι οι μελλοντικοί στόχοι των Αστεριών Αχαΐας; 

Οι στόχοι των Αστεριών είναι κάτι πολύ διαφορετικό από αυτό που μπορεί να προσφέρει ένας αθλητικός σύλλογος. Για εμάς προέχει ο αθλητής και η φιλοσοφία Αστέρια,  που θέλουμε να αποκτήσει κάθε παιδί που συμμετάσχει στο πρόγραμμα των Αστεριών σε μπάσκετ και βόλεϋ. Η λέξη εκπαιδευτήριο ή κολέγιο είναι αυτό που αντικατοπτρίζει τους στόχους των Αστεριών. Κάθε παιδί που θα περάσει από τα Αστέρια Αχαΐας θέλουμε να γαλουχηθεί με την ιδέα της μάθησης για το άθλημα που ακολουθεί , σε συνάρτηση με την μαθητική του ιδιότητα,  να κάνει focus σε αυτά τα δύο. Ήδη τα αποτελέσματα της πρώτης γενιάς αρχίζουν να αχνοφαίνονται αν και απέχουμε ακόμη 2 αγωνιστικές σεζόν πριν την ολοκλήρωση της.

thanos-tsamis-2 thanos-tsamis-3 thanos-tsamis-4 thanos-tsamis-5 thanos-tsamis-6 thanos-tsamis-7 thanos-tsamis-8 thanos-tsamis-9 thanos-tsamis-10