Τοπικά

Ανακοίνωση της ΕΣΗΕΠΗΝ για την πανελλαδική απεργία της Πέμπτης

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου- Ηπείρου- Νήσων καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν στην πανελλαδική απεργία της Πέμπτης 28 Ιανουαρίου 2016 που κήρυξε η ΠΟΕΣΥ. Η απεργία, από τις 06.00 της Πέμπτης 28/1 έως τις 06.00 της Παρασκευής 29/1, κηρύσσεται σε όλα τα έντυπα (εφημερίδες και περιοδικά), την ΕΡΤ και τα άλλα ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά ΜΜΕ της χώρας, καθώς και στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας και τα γραφεία Τύπου.

Οι δημοσιογράφοι απεργούμε απαιτώντας:

* Τη διατήρηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ως ανεξάρτητου, ενιαίου και αυτοτελούς Ταμείου στα ΜΜΕ με ένταξη στην ασφάλισή του όλων των κατηγοριών εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης. * Τη διασφάλιση του Αγγελιοσήμου, με επέκτασή του στα διαδικτυακά ΜΜΕ, ως πόρου χρηματοδότησης των Ταμείων μας κύριας και επικουρικής ασφάλισης. Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ: * Διεκδικούμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους της χώρας Κοινωνική Ασφάλιση (κύριες και επικουρικές συντάξεις), Πρόνοια, Υγεία (ιατροφαρμακευτική και νοσηλευτική περίθαλψη), με βάση τις σύγχρονες αληθινές κοινωνικές ανάγκες.

* Καλούμε τον Κλάδο σε αγωνιστική ετοιμότητα με παράλληλη διασφάλιση και περιφρούρηση των όποιας μορφής κινητοποιήσεων, συνεχή ενημέρωση των εργαζομένων του Κλάδου, και διασφάλιση της ενημέρωσης του συνόλου του λαού