Τοπικά

Χιλιάδες πιστών στον Αγιο Ανδρέα

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Ο Άγιος Ανδρέας τιμάται σήμερα στην Πάτρα.

Στον προστάτη της Πάτρας από χθες συρρέουν κατά χιλιάδες πιστοί στον Ιερό Ναό, για να προσκυνήσουν την τίμια κάρα του και τον σταυρό του μαρτυρίου του, τα οποία έχουν τοποθετηθεί στο κέντρο του ναού.

Χθες στις 6 το απόγευμα τελέστηκε Μέγας Εσπερινός ενώ από τις 10 το βράδυ έως τη 1.30 μετά τα μεσάνυχτα τελέστηκε νυχτερινή Θεία Λειτουργία.

Σήμερα στις 7 ξεκίνησε ο Όρθρος και εν συνεχεία η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Μετά το πέρας της θα ακολουθήσει Δοξολογία και εν συνεχεία η λιτάνευση της Κάρας και της εικόνας του Αποστόλου Ανδρέου, σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Το παρών σήμερα στις λαμπρές θρησκευτικές εκδηλώσεις θα δώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει η Αχαιή αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου.

Επίσης παρόντες  θα είναι οι υποψήφιοι πρόεδροι της ΝΔ  Απόστολος Τζιτζικώστας, και Αδωνις Γεωργιάδης.

Με απόφαση του υπουργού Εθνικής Αμύνης Πάνου Καμμένου, ο α΄ επιλαχών βουλευτής Αχαΐας των ΑΝΕΛ, Γιάννης Λαϊνιώτης, θα εκπροσωπήσει το Κίνημα και την πολιτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, στις λατρευτικές εκδηλώσεις για την εορτή του Πολιούχου.