Τοπικά

Ο Άγγελος Τσιγκρής μιλά το Σάββατο για το σχολικό εκφοβισμό

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Ο Αχαιός πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης (δικηγόρος – διδάκτωρ της Εγκληματολογίας) Άγγελος Τσιγκρής θα μιλήσει σε ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Νοεμβρίου και ώρα 11 πμ στην αίθουσα εκδηλώσεων της Αγοράς Αργύρης στην Πάτρα.

Η ημερίδα -που απεύθυνεται σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές- διοργανώνεται από το Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Πατρών και έχει ως θέμα της: Το παιδί αντιμέτωπο με τη βία στην οικογένεια και το σχολείο. Μορφές του φαινομένου, αιτίες και τρόποι αντιμετώπισής του“.

Με αφορμή την ομιλία του αυτή, ο Αχαιός ειδικός επιστήμονας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Έχει αποδειχθεί ότι ο χαλαρός έλεγχος στο πλαίσιο της οικογένειας και η έλλειψη επικοινωνίας, ανάμεσα στον γονιό και στο παιδί, ευνοούν την παραβατικότητα. Εάν λείπει αυτό το στοιχείο της επικοινωνίας με τους γονείς, αντίστοιχα το παιδί αδιαφορεί για το σχολείο και εμπλέκεται σε ομάδες άλλων νεαρών, που μπορεί να εκδηλώσουν παραβατική συμπεριφορά.

Ο εκφοβισμός και η βία στο σχολείο είναι κάτι που μας αφορά όλους. Έχει επιπτώσεις σε διαφορετικά επίπεδα και χρειάζεται συνεργασία και επικοινωνία από όλες τις πλευρές ώστε να έχουν αποτέλεσμα οι προσπάθειες αντιμετώπισής του.

Πρόκεται για ένα σοβαρό και διογκούμενο πρόβλημα που απορυθμίζει τη λειτουργία του σημερινού σχολείου, προκαλώντας τριβές και εντάσεις είναι η Σχολική Βία.

Οι μορφές της σχολικής βίας διαρκώς διευρύνονται και μέσα από αυτή διοχετεύονται κοινωνικά και οικογενειακά προβλήματα, τα οποία σε μεγάλο βαθμό είναι αντιμετωπίσιμα, με την ενεργοποίηση όμως όλων των εμπλεκομένων.

Η γνώση, η κατανόηση και η αναγνώριση είναι τα βασικά εφόδια προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα που τείνει να γίνει βρόχος στην καθημερινή λειτουργία του σχολείου, αλλά παράλληλα απειλεί την ηρεμία της οικογένειας...»