Τοπικά

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα για τον Καρκίνο του Μαστού στον Αλισσό

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την 15 Νοεμβρίου ημέρα Κυριακή στον Κάτω Αλισσό, η εκδήλωση που πραγματοποίησε ο σύλλογός μας σε συνεργασία με τον σύλλογο γυναικών «άλμα ζωής», για τον κίνδυνο που διατρέχουν οι γυναίκες από τον καρκίνο του μαστού. Στην εκδήλωση πήραν μέρος δεκάδες γυναίκες από το χωριό μας που ήρθαν να ενημερωθούν από καταρτισμένους επιστήμονες για αυτό το σοβαρό θέμα.

Την αρχή της εκ εκδήλωσης έκανε ο γενικός χειρουργός κος Νικόλαος Κατσιάκης. Ενημέρωσε με απλότητα και σαφήνεια τις γυναίκες σχετικά με την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση και έλυσε όλες τις απορίες, ενώ προέτρεψε το κοινό να μην παραλείπει τις προληπτικές εξετάσεις και να απευθύνεται στους κατάλληλους γιατρούς .

Στη συνέχεια, η κλινική ψυχολόγος του Συλλόγου κα Ράνια Πανουργιά παρακίνησε όλες τις γυναίκες να φροντίζουν τον εαυτό τους και να μην επιτρέπουν στο φόβο και σε όλες τις άλλες συνθήκες να τους στερήσουν το δώρο της ζωής. Τέλος, η κα Γωγώ Μοσχονά μέλος του Δ.Σ. και γυναίκα που έχει νοσήσει από καρκίνο μαστού μοιράστηκε σε κλίμα συγκίνησης την προσωπική της ιστορία με στόχο να σπάσει το ταμπού της αρρώστιας και να γίνει ένα παράδειγμα προς μίμηση για κάθε γυναίκα.

Την εκδήλωση έκλεισε ο πρόεδρος του συλλόγου μας κύριος Μπαρμπούνης Δημήτρης, που αφού ευχαρίστησε τις παριστάμενες, ευχαρίστησε την πρόεδρο του «άλμα ζωής» κυρία Λιολιώ Κολυπέρα για την παρουσία του συλλόγου τους στον Κάτω Αλισσό, καθώς και τους εξειδικευμένους επιστήμονες.

Ο σύλλογος μας θα κάνει προς όφελος των κατοίκων του χωριού μας και άλλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις όπως κάνει πάντα.