Ελλάδα

Άγρια επίθεση στον Κουμουτσάκο στο Σύνταγμα – Τον χτύπησαν με μπουνιές και του έσκισαν τα ρούχα – Ματωμένος μίλησε στη Βουλή

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Σοβαρό επεισόδιο έλαβε χώρα το απόγευμα της Πέμπτης στο Σύνταγμα κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των Ποντίων κατά του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, ο οποίος με προκλητικό τρόπο αμφισβήτησε τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους ήταν και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος ο οποίος βρέθηκε στο πλευρό των Ποντίων. Μία ομάδα ατόμων φορώντας κράνη, πλησίασαν τον βουλευτή τον χτύπησαν, σύμφωνα με πληροφορίες με μπουνιές στο κεφάλι και του έσκισαν τα ρούχα που φορούσε.

Ο βουλευτής προσπάθησε να κατευθυνθεί προς τη διμοιρία των αστυνομικών, αλλά οι τραμπούκοι συνέχισαν να του πετούν ξύλα, μπουκάλια και πέτρες, τραυματίζοντάς τον στο κεφάλι και στη μύτη.

Φαίνεται ξεκάθαρα και στο βίντεο πως κάποιοι αρχίζουν να του πετούν νερά, κάποιος τον πλησιάζει και του ρίχνει μπουνιά στο πρόσωπο, με την αστυνομία να βλέπει τον συγκεκριμένο άντρα και να μην κάνει το αυτονόητο, δηλαδή να τον συλλάβει.

Ο κ. Κουμουτσάκος κατάφερε τελικά να τρέξει προς τη Βουλή και να σωθεί, ενώ τα ακραία στοιχεία συνέχισαν να πετούν πράγματα προς το μέρος του. Εκείνη την ώρα, κατευθυνόταν προς την πλατεία Συντάγματος και άλλος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος στα σκαλιά της Βουλής αντιλήφθηκε το επεισόδιο.

Τον αντιλήφθηκαν όμως και τα ακραία στοιχεία που άρχισαν να πετούν πέτρες και αντικείμενα προς το μέρος του, χωρίς ευτυχώς να τον τραυματίσουν.

Ο κ. Κουμουτσάκος εισήλθε στη Βουλή όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ έσπευσε να εμφανιστεί στην Ολομέλεια, με τα σημάδια στο πρόσωπό του εμφανή.