Αθλητισμός

Δημητρακόπουλος: «Η Αχαϊκή θα είναι περαστική από το τοπικό»

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Ο Αυγερινός Δημητρακόπουλος είναι ένας από τους παίκτες που τα τελευταία χρόνια έχουν συνδέσει το όνομά τους με την ομάδα της Αχαϊκής.

Αυτό έχει περάσει και στον κόσμο καθώς ο έμπειρος επιθετικός απολαμβάνει την αγάπη των «κιτρινόμαυρων». Όπως όλα τα ωραία τελειώνουν έτσι και… η συνεργασία με την Αχαϊκή φαίνεται πως έχει τελειώσει, αφού εκτός από τον υποβιβασμό στο τοπικό των «καναρινιών» μια αλλαγή πλέον στην καριέρα του Δημητρακόπουλου, είναι επιβεβλημένη.

Πάμε να δούμε τι δήλωσε για την χρονιά που πέρασε, το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά και το μέλλον!

– Τελικά η ομάδα της Αχαϊκής υποβιβάστηκε έπειτα από πολλά χρόνια στο τοπικό πρωτάθλημα. Ποιες πιστεύεις ότι ήταν οι βασικές αιτίες;

Μια παροιμία λέει… η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, πιστεύω η Αχαϊκή έκανε ένα πολύ κακό ξεκίνημα και το πλήρωσε στην συνέχεια… την προηγούμενη χρονιά είχαμε κάνει ένα εξαιρετικό ξεκίνημα, ήμασταν πρώτοι σχεδόν 8 αγωνιστικές και αυτό μας βοήθησε να σωθούμε σχετικά εύκολα.

– Οι περισσότεροι παίκτες, ειδικά το δεύτερο μισό του πρωταθλήματος, ήταν επιπέδου β’ εθνικής, αυτό είναι απορία από πολλούς, πως δεν κατάφερε να σώσει την παρτίδα…

Στο δεύτερο γύρο ήρθαμε πολλοί ποδοσφαιριστές για να προσπαθήσουμε να ανατρέψουμε την κατάσταση. Ηταν πολύ δύσκολο αλλά πήραμε το ρίσκο.

Ξέραμε ότι κάθε Κυριακή θα παίζαμε με την πλάτη στο τοίχο όμως, η αγάπη μας για την ομάδα και για να μείνει στην κατηγορία πήραμε την απόφαση να την ενισχύσουμε. Τελικά δεν μας βγήκε …φέτος η ομάδα πλήρωνε το παραμικρό λάθος, δεν είχε την τύχη όπως άλλες χρονιές. 

– Πιστεύεις οι πολλές αλλαγές προπονητών έφεραν πίσω την ομάδα;

Σίγουρα, έπαιξαν ρόλο και οι προπονητές… την μια εβδομάδα προσαρμοζόσουν στο να παίξεις διαφορετικά, την επομένη με αλλαγή προπονητή πάλι γινόταν προσπάθεια να αλλάξει ριζικά το τρόπο παιχνιδιού σου… όμως αυτοί που χρεώνονται την αποτυχία είναι οι ποδοσφαιριστές. 

– Τα τελευταία χρόνια, κάνοντας μια μικρή παρένθεση στον ΠΑΟ Βάρδας, είσαι από τα βασικά στελέχη της Αχαϊκής. Ο υποβιβασμός των «καναρινιών» αλλάζει για εσένα τα δεδομένα;

Μετά τον υποβιβασμό της Αχαϊκής για μένα κατέρρευσε όλο το ποδόσφαιρο της Αχαΐας… είναι η μόνη ομάδα που μπορεί να σταθεί από όλες τις απόψεις σ’ αυτή την κατηγορία… έχει όνομα, γήπεδο και κόσμο… Κατά την γνώμη μου η Αχαϊκή θα μπορούσε να ήταν στην Β’ Εθνική έχει όλες τις προδιαγραφές για αυτή την κατηγορία. 

– Ο κόσμος της Αχαϊκής στήριξε και την ομάδα και τους παίκτες, αυτό τι αντίκτυπο είχε σε εσάς;

Ο κόσμος πάντα ήταν κοντά στην ομάδα και το έχει αποδείξει και σε ποιο δύσκολους καιρούς. Πιστεύω αυτό θα κάνει και τώρα και η Αχαϊκή πάλι θα είναι περαστική από το τοπικό πρωτάθλημα… Βέβαια σ’ όλους έμεινε η πικρία για τον υποβιβασμό όσο στο κόσμο όσο και σε εμάς τους ποδοσφαιριστές της.

– Πλέον είσαι από τους έμπειρους ποδοσφαιριστές, ποια θα ήθελες να είναι η συνέχεια στην καριέρα σου;

Ακόμα δεν έχω σκεφτεί την συνέχεια στην καριέρα μου… υπάρχουν κάποιες προτάσεις και τις εξετάζω. 

– Σε ανησυχεί η εικόνα του ποδοσφαίρου, με το βρώμικο παρασκήνιο;

Όλους τους ανησυχεί αυτή η εικόνα, το ποδόσφαιρο έχει χάσει την ομορφιά του πλέον, πολλοί λίγοι το παρακολουθούν. Ξέρουμε από το καλοκαίρι τον πρωταθλητή, ξέρεις τα αποτελέσματα των τελευταίων αγωνιστικών… πρέπει να κερδίζει ο καλύτερος, ή αυτός που θα καταφέρει να σκοράρει και όχι αυτός που πρέπει γιατί, έχει δυναμική και όνομα.

– Οι διοικήσεις των ομάδων, πλέον δεν μπορούν δώσουν πολλά χρήματα σε έναν παίκτη. Είναι καλό ή κακό;

Ζούμε σε εποχή και με τα τωρινά γεγονότα δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει. Ο κόσμος δεν έχει τα προς το ζην… όποτε είναι λογικό… όμως για να διαθέτεις μια καλή ομάδα, ανταγωνιστική και να μην πάνε χαμένα τα λεφτά σου, πρέπει να πληρώσεις και τους ποδοσφαιριστές.

Όπως και στην κοινωνία έτσι και στο ποδόσφαιρο, ότι πληρώνεις παίρνεις.

– Ο προσωπικός σου απολογισμός για τη χρονιά που πέρασε;

Ο προσωπικός μου απολογισμός για την φετινή χρονιά είναι ότι δεν κατάφερα όπως ήθελα να βοηθήσω την ομάδα όπως θα ήθελα… Όμως και αυτά είναι στο πρόγραμμα. Από τέτοιες καταστάσεις βγαίνεις πιο δυνατός και ποιο αποφασιστικός.

Δεν γυρνάει τίποτα από το παρελθόν, συνεχίζεις και κοιτάς την επομένη μέρα.