Τοπικά

Καραμαλίκης: O δρόμος προς την κόλαση ….

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Άρθρο του Γ. Καραμαλίκη Ναυάρχου ε.α επιτίμου Α/ΓΕΝ.

O δρόμος προς την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις !!!

Σημαντικό μέρος των συμπολιτών μας είχε την εντύπωση ότι αρκούσε μια πολιτική αλλαγή, για να καταστήσει το ελληνικό οικονομικό πρόβλημα εύκολα διαχειρήσιμο.

Όμως τρείς μήνες μετά τις εκλογές είναι πλέον ολοφάνερο ότι η πολιτική αλλαγή δεν μπορεί, από μόνη της, να επιλύσει το βασικό πρόβλημα της χώρας και να την οδηγήσει στην προκοπή και την ευημερία.

Για τον σκοπό αυτό πέραν των καλών προθέσεων, χρειάζονται και άλλες αρετές και δεξιότητες από τους κυβερνώντες.

Χρειάζεται δηλαδή ένα σχέδιο ρεαλιστικό και επαρκές, το οποίο θα αντιμετωπίζει αποτελεσματικά το δύσκολο οικονομικό μας πρόβλημα, μέσα στη ζώνη του ευρώ,με την απόλυτη ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας και του λαού της.

Είναι πλέον η ώρα, η ελληνική κυβέρνηση να κατανοήσει  ότι, η χώρα μόνη και έξω από τους ευρωπαϊκού  θεσμούς δεν έχει καμία τύχη.

Ήδη η κυβέρνηση, παρά τον σύντομο βίο της, μετρά απώλειες και συναντά σταδιακά την δυσπιστία των πολιτών που τείνει τελικά θα μετατραπεί σε έντονη διαμαρτυρία και αγανάκτηση.

Φαίνεται ότι ο ελληνικός λαός, έπρεπε να δοκιμάσει και την εκδοχή του ΣΥΡΙΖΑ, για να καταλάβει την πολυπλοκότητα του οικονομικού και πολιτικού προβλήματος της χώρας και  να τελειώσει έτσι ο κύκλος των ψευδαισθήσεων.  Η νέα πραγματικότητα θα επαναφέρει τον  λαό και την χώρα στο δρόμο της αυτογνωσίας και την δεξιά και την αριστερά, ελπίζω,

στον απαιτούμενο ορθολογισμό, για την εκκίνηση μιας πραγματικής προσπάθειας διάσωσης επανεκκίνησης και ανασυγκρότησης.