Τοπικά

Δ. Δυτ. Αχαΐας: Ημερίδα κατα του bylling

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Ο σχολικός εκφοβισμός ή bulling όπως συνηθίζεται στις μέρες μας να τον ονομάζουμε, δεν είναι ένα φαινόμενο που ξεκίνησε τα τελευταία χρόνια ούτε,  πολύ περισσότερο , ένα φαινόμενο που μπορεί να αντιμετωπισθεί επιφανειακά. Αποτελεί ένα πρόβλημα πολιτισμού και φυσικά δεν αφορά μόνο την εκπαιδευτική κοινότητα. Αφορά όλους μας.

Μια κοινωνία ευρισκόμενη σε κρίση, δυστυχώς γεννά και αναπαράγει τέτοια φαινόμενα που κυρίως αμαυρώνουν την εκπαιδευτική και παιδαγωγική προσπάθεια της Πολιτείας και της κοινωνίας.

Τα τελευταία τραγικά περιστατικά που συντάραξαν την κοινωνία μας, έχουν ανησυχήσει έντονα τους γονείς  και προβληματίζουν την κοινωνία. Διάφορες έρευνες που αγγίζουν το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού στην χώρα μας αποκαλύπτουν ότι τα παιδιά που γίνονται θύματα βίας στο περιβάλλον τους υφίστανται μια σειρά από ψυχοσωματικές και μακροχρόνιες επιπτώσεις, αν δεν έχουν τραγικά και ανεπανόρθωτα αποτελέσματα.

Ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Χρήστος Νικολάου και ο Βοηθός Δημάρχου για θέματα Παιδείας κ. Ξενοφών Μπαχράς συνεκτιμώντας ότι και η Τ.Α. σαν εκφραστής της ανησυχίας που διακατέχει την κοινωνία μας και επιδιώκοντας να συμβάλλει στο μέτρο του δυνατού στην καταπολέμηση του φαινομένου,  στην άμβλυνση κοινωνικών παθογενειών και νοοτροπιών που ευνοούν την αύξηση αυτού του φαινομένου στα σχολεία και στην κοινωνία γενικότερα, επίκειται να διοργανώσει ημερίδα  με θέμα «τον σχολικό εκφοβισμό και τις επιπτώσεις του στην κοινωνία γενικότερα»  έως το τέλος του μήνα.