Τοπικά

Το Επιμελητήριο Αχαΐας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Αχαΐας, συνεδρίασε την Δευτέρα 20 Απριλίου 2015 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών.

Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στις προσπάθειες που καταβάλει το Επιμελητήριο, ώστε να αναδείξει την Αχαΐα ως κεντρικό τουριστικό προορισμό, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει.

Της συνεδρίασης προηγήθηκε ξενάγηση στους χώρους και τα εκθέματα και έγινε προβολή στο αμφιθέατρο, με video του Μυκηναϊκού οικισμού και του νεκροταφείου της Βούντενης.

Η ξενάγηση και φιλοξενία έγινε από την κα Αλεξοπούλου Γεωργία, τμηματάρχη αρχαιολογικών χώρων και μουσείων και από την κα Μανωλοπούλου Γεωργία, Μουσειολόγο, υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δράσεων.

Το Αρχαιολογικό μουσείο με τα εκθέματα που έχει αλλά και με την εν γένει παρουσία του, αποτελεί κόσμημα για την περιοχή μας και τα μέλη του Δ.Σ. δεσμεύθηκαν για συνέργειες που θα ακολουθήσουν με στόχο την περαιτέρω ανάδειξη και ισχυροποίησή του.

Στην συνέχεια, συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο με τα θέματα ημερήσιας διάταξης στο αμφιθέατρο. Το θέμα που αφορά τις εξελίξεις με την Ολυμπία οδό και ιδιαίτερα το τμήμα Πάτρα-Πύργος, συζητήθηκε με την παρουσία του Αντιπεριφειάρχη κ. Γεωργίου Αγγελόπουλου, από τον οποίο έγινε πλήρης ενημέρωση.

Επίσης ενημέρωση έγινε και από τον πρόεδρο Κ.Μαρλαφέκα που συμμετείχε στην σύσκεψη στο Υπουργείο Υποδομών με τον Υπουργό κ. Σπίρτζη.Το Δ.Σ. ομόφωνα αποφάσισε να εκφράσει την απαίτηση του επιχειρηματικού κόσμου της Δυτικής Ελλάδος για την ταχεία υλοποίηση του έργου χωρίς καθυστερήσεις και σύμφωνα με τον προγραμματισμό.

Στην συνέχεια έγινε ενημέρωση στο σώμα, σχετικά με τις προετοιμασίες για την έκθεση PATRAS IQ που θα γίνει στην Πάτρα στις 24-25 και 26 Απριλίου 2015 με την συνδιοργάνωση του Επιμελητηρίου, του Πανεπιστημίου Πατρών και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.Όπως επίσης και για τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων που θα γίνουν στην Πάτρα το ίδιο χρονικό διάστημα.