Like

Γιατί οι Βραζιλιάνες είναι τόσο σέξυ;

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 
Όποιος βρίσκεται για πρώτη φορά στις παραλίες του Ρίο νομίζει ότι έχει προσγειωθεί στον πλανήτη της ομορφιάς. Σε κανένα άλλο μέρος του κόσμου η πυκνότητα των καλλίγραμμων κοριτσιών δεν είναι τόσο μεγάλη. Στην Κοπακαμπάνα και την Ιπανίμα ξεχύνονται τα μεσημέρια χιλιάδες νέοι με υπέροχα κορμιά για να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα: να παίξουν μπιτς βόλεϋ και να χορέψουν στους ρυθμούς της σάμπα.
Η αλήθεια είναι πως η φύση υπήρξε πολύ γενναιόδωρη μαζί τους. Η ανάμιξη των γονιδίων των ιθαγενών με αυτά των ευρωπαίων μεταναστών και των Αφρικανών σκλάβων είχε σαν αποτέλεσμα μία καινούργια υπέροχη φυλή: τις Βραζιλιάνες! Έντονα ζυγωματικά και στιλπνά μαλλιά χάρη στις ινδιάνικες καταβολές, γαλάζια μάτια και λεπτές μύτες από την Ευρώπη, σαρκώδη χείλη και στητοί γλουτοί από την Αφρική, ψηλές λιγνές σιλουέτες από τη Σκανδιναβία. Τι άλλο μπορεί να ζητήσει μία γυναίκα;
«Στη Βραζιλία η ομορφιά είναι η πιο σημαντική αξία» μας λέει ο πλαστικός χειρουργός Σάββας Κωνσταντόγλου, ειδικευμένος στην κλινική του Ίβο Πιτανγκί στο Ρίο ντε Τζανέιρο. «Το πρόσωπο και το σώμα τους πρέπει να δείχνουν τέλεια. Όλες περνούν από το χειρουργείο ενώ συγχρόνως φροντίζουν τη διατροφή και την άσκησή τους. Η εμφάνιση άλλωστε είναι το μοναδικό διαβατήριο για την κοινωνική άνοδο».
Kαθώς η ψαλίδα ανάμεσα στις κοινωνικές τάξεις είναι μεγάλη και ο πληθυσμός χωρίζεται ανάμεσα στους λίγους πλούσιους και τους πολλούς φτωχούς, το όνειρο κάθε κοριτσιού είναι να γίνει τόσο επιθυμητό ώστε να περάσει σε μία καλύτερη κατάσταση. Αυτό σημαίνει πως η ανώτερη τάξη κάνει αισθητικές επεμβάσεις για λόγους πρεστίζ και οι υπόλοιποι για να βελτιώσουν τη ζωή τους. Κάθε μέρα διεξάγονται χιλιάδες επεμβάσεις.
Τακτικές επισκέψεις σε πλαστικούς χειρουργούς, επεμβάσεις σε όλα τα σημεία του σώματος χωρίς δεύτερη σκέψη, εντατική φροντίδα στο δέρμα και γυμναστική τουλάχιστον τέσσερις ώρες τη μέρα. Ο Ίβο Πιτανγκί, ο «πάπας» της πλαστικής χειρουργικής, όχι μόνο κατάγεται από το Ρίο, αλλά ζει και εργάζεται εκεί. Στην ιδιωτική του κλινική, ένα υπέροχο νεοκλασικό, καταφεύγουν οι σταρ του Χόλιγουντ για να χειρουργηθούν χωρίς να το καταλάβει κανείς.
Ο Τζαμέλ Φάρες, ο πρώτος που έκανε ενέσεις με υαλουρονικό οξύ για την αύξηση των ρυτίδων, είναι Βραζιλιάνος. Ο Ρομούλο Μένε, ο νονός των πίλινγκ, είναι ο πλαστικός χειρουργός που πρώτος σκέφτηκε να συμπληρώνει τα λίφτινγκ με μία απολέπιση με ρετινοϊκό οξύ. Στο Advanced Center for Skin Therapy στην Ιπανίμα του Ρίο, όχι μόνο εφαρμόζει τα πιο εξελιγμένα πίλινγκ αλλά τα διδάσκει κιόλας.