Αθλητισμός

Π. Χριστόπουλος: «Α.Ο. Δύμης ανήκει στην τοπική κοινωνία και στα παιδιά της»

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Ο πρόεδρος του Α.Ο. Δύμης ’07, Παναγιώτης Χριστόπουλος μίλησε στο www.westcity.gr, λίγο πριν τα εγκαίνια   των γραφείων του συλλόγου.

Συγκεκριμένα, τα εγκαίνια των νέων γραφείων του Α.Ο. Δύμης ΄07 θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 8 Νοεμβρίου στις 7.30μ.μ. και στεγάζονται στην Κάτω Αχαΐα στην οδό Αγίου Ιωάννου 103.

Ο κ. Χριστόπουλος, λίγο πριν αυτή την ιστορική στιγμή, αφού μπαίνουν στην ουσία γερά τα θεμέλια της οργάνωσης, μας μιλά για την φιλοσοφία της ομάδας που δεν είναι άλλη, από το ότι σκοπός είναι η Δύμη να δημιουργήσει έναν Αθλητικό Όμιλο που να έχει ως κέντρο της την τοπική κοινωνία της Κ. Αχαϊας, αλλά και τα παιδιά της περιοχής, που εκτός από το αθλητικό κομμάτι θα συνεισφέρουν και θα είναι ενεργά και στον κοινωνικό τομέα.

Δείτε τι δήλωσε ο Παναγιώτης Χριστόπουλος.

– Η κίνηση της δημιουργίας γραφείων της Δύμης, ήρθε εκτός των άλλων από την συνέχεια της φιλοσοφίας του οργανωμένου σωματείου;

Αυτή η κίνηση επήλθε λόγω της ανάγκης των λειτουργιών της ομάδας και όπως είπατε και στα πλαίσια της οργάνωσης, θέλαμε έναν χώρο που να μπορούμε όλοι, όσοι βρίσκονται στην διοίκηση της ομάδας, και πραγματικά είναι αρκετά και έτσι για το σημείο των συναντήσεων και συζητήσεών μας, χρειαζόταν ένας συγκεκριμένος χώρος. Επίσης, θέλουμε η ομάδα να έχει ένα σημείο αναφοράς, να αποκτήσει ένα κοινωνικό προφιλ μέσω του αθλητικού γίγνεσθαι, μέσα στην ίδια της την πόλη.

-Πόσος χρόνος χρειάστηκε από την σκέψη να προχωρήσει η ιδέα σε πράξη;

Το θέμα συζητήθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο πάρθηκε ομόφωνα η απόφαση και έγινε η πρώτη επαφή για το κτήριο που θα στεγάσει αυτή την ιδέα.

Θέλαμε έναν προσβάσιμο χώρο που να βρίσκεται στην καρδιά του κοινωνικού συνόλου της πόλης και με την βοήθεια των Θόδωρου Αποστολόπουλου και Σταυρούλας Αποστολοπούλου βρήκαμε τον χώρο. Μάλιστα, το ποσό του ενοικίου είναι υποτυπώδες και εδώ και δυο μήνες με πολύ προσωπική εργασία και εθελοντική καταφέραμε από αρχές Σεπτέμβρη να λειτουργούν κανονικά τα γραφεία.

-Ποιος είναι ο στόχος της ομάδας φέτος;

Ο στόχος μας στο αγωνιστικό κομμάτι είναι η παραμονή και οι αξιοπρεπής παρουσία στο πρωτάθλημα. Παράλληλα είναι η ομοιόμορφη δημιουργία, των περαιτέρω τομέων, που μπορεί να αναπτυχθεί η ομάδα. Για παράδειγμα, η σωστή λειτουργία του αντρικού τμήματος, τα τμήματα υποδομής αλλά και οι κοινωνικές δράσεις της ομάδας.

Ήδη εκτός των τουρνουά που αφορούν συν τοις άλλοις και την ψυχαγωγία έχουμε διοργανώσει ποδηλατάδα, αλλά και περιβαλλοντικές δράσης, όπως ο καθαρισμός παραλιών, επίσκεψη σε γηροκομείο και άλλα ακόμα, σε συνεργασία με φορέα συγκεκριμένης ομάδας που δρα σε αυτούς τους κοινωνικούς τομείς.

-Για σας η φετινή χρονιά είναι με πιο δημιουργική διάθεση και να προχωρήσετε σε πράξη τις ιδέες;

Και τα δυο που τονίσατε ισχύουν! Θέλω να είναι μια δημιουργική χρονιά και βάση των πολλών απαιτήσεων καθώς ο πήχης ανεβαίνει συνεχώς. Πρέπει να εξελισσόμαστε και να εξελίσσουμε την ομάδα ακόμα περισσότερο παράγοντας ουσιαστικό έργο τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά. Για μας στόχος είναι να δημιουργηθεί ένας Όμιλος που θα αφορά το τοπικό σύνολο, με αξιοποίηση των παιδιών της περιοχής μας.

-Πρόεδρε, και στο τελευταίο ματς με τον Υπερίωνα αλλά και στα προηγούμενα παιχνίδια ο κόσμος δείχνει να στηρίζει πολύ την Δύμη…

Πράγματι! Αυτό ξεκίνησε πέρσι, ο κόσμος κατάλαβε την προσπάθεια που κάνει η Δύμη και ακόμα είδε και το κοινωνικό πρόσωπο με τις δραστηριότητες που συμμετείχε και έτσι έχουμε σημαντική προσέλευση.

Θα έλεγα πως στο ματς με τον Υπερίωνα, ήταν αυτοί που μας έσπρωξαν, ξεκάθαρα, με την ενέργειά τους, να επανέλθουμε στο παιχνίδι και να πάρουμε αυτή την σημαντική νίκη.

Θέλω προσωπικά αλλά και όλοι μας να τους ευχαριστήσουμε και να υποσχεθούμε πως θα προσπαθήσουμε να είμαστε αντάξιοι των προσδοκιών τους.

-Ποιο είναι το… μότο της Δύμης;

O  Α.Ο. Δύμης ανήκει στην τοπική κοινωνία και στα παιδιά της. Αυτή είναι η αρχή μας. Όλα κινούνται γύρω από την περιοχή μας και τα παιδιά μας, που στελεχώνουν την προσπάθεια και είναι ο αρωγός ώστε να υπάρξει αρχή αλλά και μέλλον.