Like

Φιλέτο κοτόπουλο με σως μουστάρδας

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Υλικά

Για 2-4 άτομα

Για το κοτόπουλο
4 φιλέτα κοτόπουλο των 800 γραμμαριών
Ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπας λεμόνι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σως μουστάρδας με μέλι
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα απαλή
1,5 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλιά του γλυκού μαγιονέζα
1 κουταλιά του γλυκού χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας  ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Για το κοτόπουλο
Προθερμαίνουμε το φούρνο στο γκριλ στους 180 βαθμούς. Λαδώνουμε ελαφρώς τη σχάρα του φούρνου. Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο, μουστάρδα, λεμόνι τα φιλέτα κοτόπουλου και από τις δύο πλευρές, τα αλατοπιπερώνουμε καλά, τα ακουμπάμε στη σχάρα και την τοποθετούμε σε ένα από τα ψηλά ράφια του φούρνου.

Στη βάση του φούρνου τοποθετούμε ένα ταψί, για να μαζέψει τυχόν υγρά από το ψήσιμο.
Ψήνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου για 5 – 8 λεπτά από κάθε πλευρά. Για να δούμε αν είναι έτοιμα, κόβουμε ένα και να ελέγξουμε αν έχει ασπρίσει καλά ως το κέντρο του. Αν δούμε τυχόν ροζέ σημεία στο ψαχνό, συνεχίζουμε το ψήσιμο για λίγα λεπτά ακόμα.

Για τη σως μουστάρδας με μέλι
Μα εύκολη σως με μοναδική γεύση που νοστιμίζει το κρέας μας!

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε το μπολ στο ψυγείο για να δέσει η σάλτσα

ΠΗΓΗ

Αλατίζουμε τις πατάτες και τις ψήνουμε στον ατμό για περίπου 15 λεπτά.

Μόλις είναι σχεδόν έτοιμες τοποθετούμε από πάνω τα στήθη κοτόπουλο που έχουμε αρτύσει και ψήνουμε για αλλά 15 λεπτά (ανάλογα με το πάχος του φιλέτου).

Για τη σάλτσα ζεσταίνουμε το ζωμό σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε, τα αρωματικά και τη μουστάρδα Maille. Ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα αυγοδάρτη. Η σάλτσα είναι αρκετά δυνατή και είναι πιθανόν να είναι περισσότερη σε ποσότητα από ότι χρειαζόμαστε. Κρατείστε αυτή που θα περισσέψει για μελλοντική χρήση. Πηγαίνει ωραία και με ψάρι.

Τοποθετούμε τα φιλέτα σε 4 πιάτα. Μεταφέρουμε τις πατάτες σε ένα μπολ και τις ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο. Προσαρμόζουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε με το φιλέτο.

Σερβίρουμε τη σάλτσα δίπλα σε μία σαλτσιέρα.