Αθλητισμός

Α. Βασιλόγιαννης: «Θέλω να παίξω στο εξωτερικό»

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Οι συστάσεις για τον Ανδρέα Βασιλόγιαννη είναι περιττές! Ο Αχαγιώτης άσσος έζησε από πολύ νωρίς το όνειρό του να πραγματοποιείται και σε πολύ νεαρή ηλικία από την Δύμη, άνοιξε τα φτερά του και πέταξε… στο Ρέντη και τον πρωταθλητή Ολυμπιακό!

Σίγουρα, ο τρόπος που άλλαξε η ζωή του, μοιάζει με παραμύθι… μόνο που στην περίπτωση του 23χρονου μέσου, το να φορά τα ερυθρόλευκα και να πατά το χορτάρι στο Καραϊσκάκη, ήταν όλα αληθινά!!!

Αν και νεαρός έχει φορέσει τις φανέλες σημαντικών ομάδων και έχει πάρει πολύτιμες εμπειρίες, που αναμένεται να τις αξιοποιήσει στο μέλλον.

Ο Βασιλόγιαννης μίλησε στο www.westcity.gr εφ’ όλης της ύλης και μας αποκαλύπτει τόσο τους στόχους του με την Λαμία, όσο και στο που επιδιώκει να αγωνίζεται τα επόμενα χρόνια.

vasilo6

– Ανδρέα, γυρίζοντας πίσω τον χρόνο… και στα πρώτα σου βήματα στην Δύμη… έζησες το όνειρο της μεταγραφής στον Ολυμπιακό… Πως ήταν για ένα νεαρό παιδί από την ομάδα του χωριού να πηγαίνει στην κορυφαία ομάδα της Ελλάδος;

Ήταν κάτι πρωτόγνωρο για μένα. Άλλαξε όλη μου τη ζωή, από τον  τρόπο σκέψης και γενικότερα, όχι μόνο ποδοσφαιρικά, όπως επίσης άλλαξα πράγματα στην νοοτροπία μου.

– Πως έζησες το όλο σου ταξίδι εκεί;

Τα δεδομένα ήταν διαφορετικά είχα να κάνω με παίκτες που είχαν μεγάλη εμπειρία από δυνατά  πρωταθλήματα με τεράστιες απολαβές. Τη στιγμή που εγώ πριν λίγους μήνες έπαιζα ερασιτεχνικά. Με βοήθησαν όμως και μπήκα αμέσως στο κλίμα της ομάδας.

– Σίγουρα θα πήρες πολλές εμπειρίες και θα έμαθες πράγματα που τα έχεις βρει μπροστά σου στην μετέπειτα καριέρα σου…

Στο Ολυμπιακό ανήκα από το 2007 μέχρι το προηγούμενο καλοκαίρι. Έκανα τρεις προετοιμασίες με τη μεγάλη ομάδα, όποτε μονό θετικό θα μπορούσε να είναι αυτό για μένα και για την πορεία της καριέρας μου

– Πιστεύεις είναι πολύ δύσκολο για έναν παίκτη που προέρχεται από τις Ακαδημίες να μπορέσει να καθιερωθεί στον Ολυμπιακό;

vasilo13

Ένας νέος παίκτης που ξεκινά από τις ακαδημίες του ολυμπιακού έχει ένα βουνό μπροστά του για να παίξει στην πρώτη ομάδα. Οι παίκτες που πρέπει να συναγωνιστεί είναι πολύ υψηλού επιπέδου.

Πρέπει να καταλάβουν ότι οι απαιτήσεις είναι μεγάλες και θα πρέπει να υπερβάλλουν συνεχώς.

-Θα ήθελες να επιστρέψεις στον Ολυμπιακό;

Αρχικά ο Ολυμπιακός έχει περάσει πλέον στο μεγαλύτερο επίπεδο και το να επιστρέψω ξανά θα ήταν όνειρο για εμένα.

Παίζω ποδόσφαιρο με σκοπό το καλύτερο και για να φτάσω όσο ψηλότερα γίνεται!

vasiloooo

– Το πέρασμά σου στην Κύπρο το θεωρείς ως έναν… εφιάλτη;

Στην Κύπρο έμεινα για 6 μήνες. Δεν θα το πω εφιάλτη επειδή δεν έπαιξα, αλλά στις δύσκολες στιγμές, καταλαβαίνεις πως τότε είναι που πρέπει να προσπαθήσεις περισσότερο

vasilo12

– Μίλησε μας για τις χρονιές που δόθηκες δανεικός…

Στον Εθνικό Πειραιώς ήταν μια πολύ καλή χρόνια για εμένα με πολλές συμμετοχές και γκολ.

Ήταν αυτό που χρειαζόμουν καθώς ήταν πρώτη χρόνια που έπαιζα επαγγελματικά στην κατηγορία της Β Εθνικής.Μετά την Κύπρο πήγα για τους επόμενους μήνες στην Γλυφάδα που ήταν Γ’ Εθνική μέχρι το καλοκαίρι.

vasilo10

Την αμέσως επόμενη χρονιά δόθηκα δανεικός στη Κέρκυρα για ένα χρόνο που ήταν στην Α’  Εθνική. Δεν θα έλεγα ότι ήταν μια καλή χρόνια για εμένα γιατί, δεν έπαιξα τόσο πολύ αλλά, η εμπειρία της πρώτης κατηγορίας ήταν για μένα το μόνο θετικό.

– Στα Χανιά ήταν μια σεζόν που για τους καλά γνωρίζοντες, ήταν η ομάδα που έκανε την μεγαλύτερη έκπληξη στην Β’ Εθνική. Ποιο ήταν το μυστικό της επιτυχίας;

Με τα Χανιά τη σεζόν που μας πέρασε, κάναμε όπως είπες την έκπληξη στην κατηγορία. Δεν υπήρχε κάποιο μυστικό, απλά το κλίμα που είχαμε στα αποδυτήρια ήταν κάτι μαγικό.

vasilo9

Είχαμε αποκτήσει ένα “δέσιμο” μεταξύ μας, όχι μόνο μέσα στους αγώνες και τις προπονήσεις αλλά και εκτός γηπέδου. Η δουλεία που κάναμε με τον προπονητή μας κύριο Σεροπιαν, βγήκε στο γήπεδο και η προσπάθεια που κάναμε καθημερινά μας έδωσε καρπούς.

– Νέα αρχή στην ομάδα της Λαμίας, που αν και νεοφώτιστη έχει κάνει μεταγραφές που την καθιστούν φαβορί για πλει οφ…

Σίγουρα για μένα είναι νέα αρχή στην Λαμία. Η ομάδα έχει κάνει αρκετές καλές κινήσεις με παίκτες ποιοτικούς που γνωρίζουν τις απαιτήσεις της κατηγορίας, και σε αυτό έχει παίξει μεγάλο ρόλο η παρουσία του προέδρου όπως και του προπονητή. Ελπίζω πως θα έχουμε καλή πορεία.

vasilo8

-Ποιές ομάδες πιστεύεις εσύ ότι θα ξεχωρίσουν;

Θα έλεγα πως η ΑΕΚ θα είναι σίγουρα η ομάδα που θα ξεχωρίσει φέτος. Όλοι γνωρίζουν τη δυναμική της ΑΕΚ, πόσο μεγάλη ιστορία έχει καθώς επίσης τη μεγάλη ώθηση του κόσμου της, όπου και αν παίζει. Όλα αυτά τα στοιχεία την φέρνουν ένα βήμα από τη μεγάλη κατηγορία.

– Τα πράγματα στο ποδόσφαιρο έχουν αλλάξει.. η λεγόμενη κρίση έχει επηρεάσει μόνο αρνητικά τον αθλητισμό;

Σίγουρα, η κρίση επηρεάζει και τον αθλητισμό, αλλά μέσα από αυτό υπάρχει το θετικό ότι δύνεται η ευκαιρία πιο εύκολα σε νέους παίχτες για να παίξουν.

– Πλέον ποιος είναι ο προσωπικός σου στόχος;

Στόχος μου είναι κάποια στιγμή να αγωνιστώ στο εξωτερικό.

– Κάποια στιγμή θα ήθελες να παίξεις στην Παναχαϊκή

Βέβαια. Η Παναχαϊκή είναι ιστορική ομάδα και κατά τη γνώμη μου, θα έπρεπε να βρίσκεται στην Σούπερ Λιγκ σταθερά. Εκεί είναι η θέση της. Δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλες ομάδες που είναι στην Α’ εθνική και εύχομαι να επιστρέψει.

vas

– Ποιος είναι ο άνθρωπος που πιστεύεις ότι οφείλεις πολλά;

Χρωστάω πολλά στην οικογένεια μου γιατί, σε όλες τις δύσκολες στιγμές ήταν εκεί για μένα και μου στάθηκαν.

– Πιστεύεις στον Θεό;

Ναι πιστεύω στο Θεό .

vasilo1

– Ποιος είναι ο παίκτης ίνδαλμά σου;

Το ίνδαλμα μου είναι ο Galletti.

vasilo3