Υλικά:
- 2 kgr παντσέτα (πανσέτα) χοιρινή
- 1 κουταλάκι φρέσκο βούτυρο
- 1 φλυτζάνι teryaki sauce
- 1 φλυτζάνι ξίδι βαλσάμικο
- 3 γλυκές πιπεριές (κίτρινη, κόκκινη, πορτοκαλί)
- 2 κουταλάκια μαύρη ζάχαρη
- 6-7 σταγόνες κόκκινο tabasco br>
- 1 κουταλάκι καγιέν
- 1 κουτάλάκι βασιλικός
- 3 φλυτζανια ρύζι basmati, jasmine
- 1 πακέτο μανιτάρια πλευρώτους (κομμένα και στραγγισμένα σε μετρια κομματια)
Εκτέλεση:
- Κόβετε σε κύβους την παντσέτα και τσιγαρίζετε με το φρέσκο βούτυρο
- Αφήνετε για 10 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία και μετά σβήνετε με Teryaki sauce
- Σε χαμηλή φωτιά αφήνετε για άλλα 10 λεπτά και προσθέτετε την μαύρη ζάχαρη, απομακρύνοντας το από το μάτι της κουζινας
- Αφήνετε να καραμελώσουν. ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΕΝ ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙ ΣΤΟ ΚΡΕΑΣ.
- Σε καθαρό τηγάνι βάζετε τα μανιτάρια με τις πιπεριές, προσθέτετε λίγο αλάτι, το tabasko και το καγιέν.
- Σβήνετε με το ξίδι και προσθέτετε το ρύζι.
- Ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά και προσθέτετε, σταδιακά, λίγο-λίγο το νεράκι (απαραίτητα ζεστό), μέχρι να γίνει το ρύζι (ρίχνετε και λίγο αλάτι όσο προσθέτετε νερό)
- Όταν είναι έτοιμο το ρύζι και έχει απορροφήσει και το τελευταίο νεράκι, τότε το πασπαλίζετε με αρκετό βασιλικό.
Σερβίρετε την παντσέτα μαζί με το ρυζάκι.
Καλή επιτυχία!!!